Gestalt analyse: Reddit Startside

Vi har valgt at analysere Reddits startside, www.reddit.com. Siden består af en lyseblå baggrund hvorpå der er forskellige hvide firkanter. Firkanterne repræsenterer blandt andet posts og kategorier. Modellen med at have en baggrund og en forgrund skaber et dynamisk billede.
Selve indholdet består af to kolonner, kolonnerne er placeret midt på siden, hvilket skaber Symmetry and order. Kolonnerne er grupperet sammen i en højre og venstre. Kolonnerne er grupperet i forhold til flere af gestalt lovene.


Venstre kolonne (indlæg)
Similarity: Indlæggene ligner hinanden med flere elementer der går igen som for eksempel forfatterindeks, bjælken der indikerer views i venstre side, alle opslagene har den samme bredde osv. Det gør at indlæggene bliver grupperet sammen og man får derved en følelse af at det er et samlet element.
Proximity: Udover at blive bundet sammen pga similarity bindes indlæggene også sammen pga proximity. Indlæggene er tættere på hinanden end de er på kolonnen til højre.
Common fate: Når man scroller på siden er det kun opslagene der bevæger sig, hvilket indikerer at de hører sammen og danner feed’et.


Højre kolonne (kategorier mm)
Proximity:  Kolonnen til højre består af fem forskellige firkanter. De er så forskellige at man ikke kan tale om similarity her, til trods for at man ikke er i tvivl om, at de er en enhed. Til gengæld er der proximity da firkanterne er tættere på hinanden end på venstre kolonne.


Øverste kolonne (søge bar):
Den øverste kolonne ligger horisontalt i modsætning til selve feedet, hvilket tydeligt indikerer at det er en overordnet menu, og altså ikke hører til selve opslags feedet.
Proximity: “Chat”, “Messages” og “Create post” hører sammen i den forstand at de ligger tæt på hinanden, og man kan bruge dem i forhold til hinanden.

Ud fra vores analyse er det tydeligt at se, at selv på en simpel hjemmeside er der meget man kan snakke om ift. Gestalt analyse.

Kommentarer

Send en kommentar